Termék leírása:
Van, ami állandó. Például a Barbár. A 17-es évjárat már a kilencedik, és Zoliék szerint ez az egyik legjobb, ha nem a legjobb Barbár. Benne van az elmúlt 14 év tapasztalata, amit a szőlőművelésében és feldolgozásban, a borok érlelésében és házasításában összegyűjtöttek.
42% cabernet franc, 24% merlot, 19% tannat és 15% kékfrankos. Zoli és Ági a legjobb hordókat házasították a pince csúcsborába. A bordói fajtáknál kisebb, 300 literes hordót használnak, amelyek markánsabban felülírják, érlelt aromákkal öltöztetik fel a bort. A cabernet franc és kevés kékfrankos 500 literes újhordókba kerül, amik a vastag dongájuk miatt kevesebb ászkolást, viszont erőteljes csersavakat hoznak és ezzel jelentősen növelik a házasítás érlelhetőségét. A kékfrankos nagyobb része és a tannat teljes egésze csak 10 hl-es ászokhordóban érik, amelyek hitelesen őrzik meg a szőlőfajták jellegét. A Kádár hordók beváltak: a bor gyümölcsös jegyeit meghagyják, sok esetben frissességét erősítik. Az elmúlt meleg évjáratokból készült borok hamarabb érnek, nem igénylik a hosszabb fahordós érlelést, így a februári házasítást követően a homogenizált tétel már tartályban várja a palackozást. A 2017-es évjárat 2019. augusztus végén került palackba. Komplex, bársonyos, telt, közben mégis élénk.